KUVIO LIGHTBOXES

Med fokus på materialer af højeste kvalitet og udvælgelse af unikke kunstværker, bestræber vi os dagligt på at skabe en kunstsamling, vi tror på bliver fremtidens originaler.

Vi er stolte af vores tætte samarbejde med en omhyggeligt udvalgt række internationale kunstnere som alle er anerkendt for deres kunstintegritet, samt vores evne til at identificere kommende talenter.

Ambitionen er at tilbyde moderne lyskunst, der beriger stemningen og livet i dit hjem og samtidig åbner op for kunstnerisk dialog og nysgerrighed.

-Amalie Lærke Elbæk Andersen, Founder

Amalie

HISTORIE

KUVIO er startet af Amalie Lærke Elbæk Andersen,. Amalie har en cand.merc. i International marketing og ledelse fra CBS og har en baggrund inden for salg og marketing fra flere større start-ups. Herudover er hun voksede op i en familie af kunstelskere og samlere, og KUVIO var kulminationen på et ønske om at gøre kunst af høj kvalitet til rådighed for et bredere publikum og samtidig tilbyde innovativ, anderledes og æstetisk form for vægdekoration.

Nedenfor er en beskrivelse af hvordan ideen til lysbokse opstod samt hvad der har drevet hende til at starte KUVIO.

FØLELSE

Jeg har altid elsket kunst. Selv i en tidlig alder besøgte jeg regelmæssigt museer og gallerier. Jeg var fascineret af det æstetiske aspekt af kunsten. Af kunstnerens evne til at skabe noget smukt og originalt - noget som øjeblikkeligt fangede min opmærksomhed og som jeg kunne se på for evigt - uden helt at vide hvorfor.

Som voksen begyndte jeg at købe plakater til at hænge derhjemme, men jeg havde aldrig den samme følelse med dem, som jeg havde i gallerier og på museer. Plakaterne gav mig en "flad" følelse... de var for almindelige; alle jeg kendte havde plakater. De afspejlede ikke hårdt arbejde og formåede ikke at fange mig på samme måde. Der var ingen forelskelse i disse.

Jeg drømte altid om noget af en højere kvalitet, noget på et andet medie end en plakat. Når jeg fra tid til anden besøgte min faster og onkel, der er så privilegerede at eje kunst af den type, jeg kun oplevede i gallerier, drømte jeg altid om selv at have kunst af samme kvalitet hængende i min egen lejlighed.

EN IDÉ BEGYNDTE AT BLOMSTRE

Da jeg en dag blev introduceret til et nyt kunstværk, min faster og onkel havde fået installeret i deres stue, begyndte en idé at blomstre. Det var en lysinstallation af Kim Soya og billedet i sig selv var fantastisk, men bagbelysningen gjorde noget virkelig utroligt ved oplevelsen af billedet. Det drog opmærksomheden, styrkede det kunstneriske udtryk og skabte en virkelig hyggelig stemning i rummet. Min første tanke var: "Jeg elsker det!". Min anden tankegang var; "Jeg vil bringe denne oplevelse ind i flere folks hjem.”

Lysbokse havde længe været brugt af kunstnere i museer og gallerier, men man skulle være yderst velhavende for at erhverve sig en. Det synes jeg var virkelig ærgerligt, da det er et fantastisk medie til at give en følelse af dybde, vise farver som de virkelig er, og styrke det kunstneriske udtryk og den kunstneriske oplevelse.

En idé var født ... og deraf kom Kuvio.

kim#2

KUVIO

Kuvio betyder ”mønster” på Finsk. Stort set al kunst, hvad enten det er abstrakt, realistisk eller impressionistisk leger med vores opfattelse af mønstre, former og farver. Kuvio ønsker at vise kunsten fra sin bedste side, samt give dig den oplevelse og følelse, der opstår ved at eje et kunstværk. Derfor har vi udviklet lysbokse i et enkelt og elegant design, kombineret med interessant, morderne kunst.

Vi håndplukker de bedste nutidskunstnere, der har kant og hvis værker gør indtryk på os.

Kort fortalt giver Kuvio dig mulighed for at opleve det bedste fra kunsten - i dit eget hjem.