Yang

Yang Udsen

Yang Udsen er en dansk billedkunstner, bosat i København. Hun har studeret på Århus Kunstakademi, men størstedelen af hendes kunstneriske praktisk kommer fra egen læring og erfaringer, og hun betragter derfor i høj grad siv selv som autodidakt kunstner.

Yang Udsen er inspireret af former (lys og skygge) og af farver (stemninger). For tiden optager specielt det dobbelte, flertydige og sammensatte motiv hende, hvilket også ses på lys kunstværkerne lavet til Kuvio.

I sit arbejde bestræber hun sig på at zoome ind, registrere, løsrive, rendyrke og åbne detaljen op. Nogle gange sættes detaljen ind i nye sammenhænge, hvor denne detaljes æstetiske egenart fremkaldes og kan ses med nye øjne. Udsen arbejder med sanselige udtryk hvor der er plads til både voldsomhed og lethed – helt fra den kraftige sorte slagskygge til den fineste og skrøbeligste pastelfarvede streg.

Yang stræber efter det smukke, men ikke nødvendigvis det givne. Der skal være plads til beskuerens egne tanker og den personlige oplevelse, som kan være en helt anden end hendes.

Hendes teknik er en kombination af formfast og eksperimenterende. Disciplin i udførelsen er vigtig for hende, samtidig med at hun forsøger at gå nye veje, også med sine materialer. Det er et paradoks, hvor hun holder på nogle klassiske tilgange og samtidig lader sig udfordre af en stor nysgerrighed og udbrydertrang.

 

 

 

 

Værker